Ljøbrekka

En tur for hele familien.

Ljøbrekka er en flott, historisk tur på gammel ferdselsvei mellom Herdalen og Ljøen i Stranda Kommune. Dette er en tur med svært fin sti å gå på. Turen har delvis bratt oppstigning med 21 hårnålsvinger. Etter svingene går du forbi Kremmarvatnet og Nykkjevatnet. Like etter du har passert Kremmarvatnet, finnes der en liten utstikkersti til venstre for hovedstien. Denne fører til Båsenibba. Her er det verdt å ta en liten avstikker for å oppleve den fantastiske utsikten mot Storfjorden. Videre går turen forbi Nykkjevatnet og ned mot Ljøsætra. Ljøsætra er kjent for sin mektige utsikt utover Sunnylvsfjorden og Geirangerfjorden. Sætra har flotte, gamle hytter og sommerfjøs. Et perfekt stopp for å ta matpausen. Dersom du velger å gå ned mot Ljøen, vil du ha fjordutsikt med deg hele veien ned. På Ljøen er der en fantastisk utsiktsplattform. Vi kan virkelig anbefale å gå helt ned hit dersom dere får ordnet transport tilbake til startpunktet om dere har parkert på andre siden. Det er selvsagt også mulig å gå turen over igjen om du ønsker det. 

Parkering

Utgangspunktet for turen er Herdalen, som er ved tunnelinngangen i Strandadalen. Her er det gode parkeringsmuligheter. Det er også mulig å starte fra andre siden av tunnelsen, Ljøen på Hellesylt. Begge startpunktene ligger langs riksvei 60.

Turinformasjon

Vanskelighetsgrad

Middels

Lengde

Ca. 3km hver vei

Tidsbruk

1t til hver vei

Koordinater

62.162777, 6.921933

Book overnatting

Opplev Koie Smak

I samarbeid med Strandakassa ønsker vi å tilby våre gjester lokalmat laget av kjente og mindre kjente kvalitetsprodusenter.

Våre TUrmuligheter

Se flere fotturer

Saltkjelen

Lievarden