Slogen

En bratt og luftig tur.

Slogen er sammen med Skåla en av Sunnmørsalpenes mest kjente topper. Vel oppe vil du forstå hvorfor. 

Turen starter rolig frem til Patchellhytta, hvor det er svak stigning på fin sti innover dalen. Stien er merket med en rød T hele veien frem. Den bratte stigningen av turen starter ved Patchellhytta. Her går veien videre mot de to tydelige «kamelpuklene», før det klyves den siste bratte biten til topps. 

Topplatået er luftig og ikke spesielt stort, men det gir til gjengjeld en ubeskrivelig vakker utsikt mot en grønnblå fjord og alpine, snødekte fjell. I nedstigningen bør du holde tungen beint i munnen og trå forsiktig ned det første og bratteste partiet, men etter dette er råsen grei å følge hele veien ned igjen. Hele nedstigningen vil sannsynligvis ta omtrent 2 timer.

OBS: Det er ikke plass til mer enn 2-3 personer på toppen samtidig.

Parkering

Du kjører til Engeset og innover setervegene til hovedparkeringen. Derfra kjører du gjennom en bomvei, videre inn Habostaddalen og ender på Liasætra hvor du parkerer. 

Turinformasjon

Vanskelighetsgrad

Ekstra krevende

Lengde

3,5km fra Øye

Tidsbruk

6t hver vei

Koordinater

62.208033, 6.673851

Sesong

Juni - Oktober

DNT-hytta Patchellhytta

DNT-hytta Patchellhytta er et populært dagsturmål i seg selv, men også et perfekt raste- og overnattingssted før en topptur til Slogen, Brekketindene eller Smørskredtindane. Hytta er også en del av Hjørundfjorden rundt. Mange velger å ta turen til Slogen som en 2-dagers tur med en overnatting på Patchellhytta. Hytta ligger i foten av Slogen og består av tre hytter. Den gamle hytta er en fullrestaurert stenbu med 5 køyer. Denne ble satt opp av norgesvennen Charles Watson Patchel på 1920-tallet. I 1964 ble den nye Patchellhytta bygd, og denne hytta fikk det nyeste tilbygget i 2011. I 2014 kom også en ny sikringsbu og toalettanlegg med 15 sengeplasser ??. Hytta har ellers en lawo som hundeeiere kan benytte seg av. Denne ligger i vedskjulet og må tas ned etter bruk. 

Tørketrommel

Stekeovn

Vedovn

Teltplass

Book overnatting

Opplev Koie Smak

I samarbeid med Strandakassa ønsker vi å tilby våre gjester lokalmat laget av kjente og mindre kjente kvalitetsprodusenter.

Våre TUrmuligheter

Se flere toppturer